TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Vernissage Menno Baars in Galerie De Kei


Op zondag 6 september bent u van harte welkom op de feestelijke opening van de solo kunsttentoonstelling van Menno Baars in de prestitieuze Galerie de Kei in Nuenen (nabij Eindhoven). Naast de kunstenaar zal Volvo Ocean Race campagnedirecteur Tom Touber acte de presence geven. De heer Tauber verzorgt een presentatie over de laatste Volvo Ocean Race 08/09 waarin Menno Baars het gigantische zeil van de officiële Team Delta Lloyd raceboot heeft beschilderd. Baars is daarmee de eerste kunstenaar ter wereld die, al zeilend op open zee en hangend aan de mast, een zeil heeft beschilderd.

De werken van Menno Baars zijn echt geweldig wanneer je van kleurrijk, hip en humor houdt. Door vele wordt Menno Baars gezien als de opvolger van Karel Appel. Wanneer u zijn werk bekijkt zult u zeker gelijkenis aantreffen, echter wel met een hele eigen stijl. Het is een zeer interesante persoonlijkheid die ook een talent heeft voor presentatie.

Menno Baars heeft in de afgelopen editie van de Ocean Volvo Race het zeil van de raceboot van Team Delta Lloyd op open zee beschilderd. Inmiddels is hij in volle actie op tv te zien geweest (RTL 7). Discovery Channel zal nog een speciale documantaire uitzenden over Menno Baars en zijn transformatie tot kunstwerk van het zeil. Aangezien Menno met zijn functie als cardioloog, een missie heeft om sport en kunst te verweven om zo beide te stimulieren, hebben wij in de komende expositie, zijn taak als "rode draad" verwerkt. Onderdeel daarvan is dat Menno Baars, samen met een teamlid van het stoere Delta Lloyd zeilteam, een presentatie geeft over de spectaculaire Volvo Ocean Race en over de kunstprestatie in de wateren van Stockholm. De Menno Baars tentoonstelling is de gehele maand september te bezichtigen in de galerie.

Galerie De Kei
Opwettenseweg 74
5672 AJ, Nuenen