TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

OPEnRAam, Gorinchem




Zondag 13 september, 21.00 uur*
Grote Markt Gorinchem

OPEnRAam

Zodra de duisternis valt, verandert de Grote Markt met zijn gezellige terrassen in een openlucht concertzaal die bol staat van de verrassingen. Ramen, balkons en het plein zelf zijn het decor voor dit zeer bijzondere spektakel. Met dramatische en romantische scènes uit opera’s en klassieke muziek. Laagdrempelig en vooral heel herkenbaar.

Klassieke muziek en eigentijdse dans

Romantiek, wraakzucht en jaloezie: de opera’s zitten er vol van! Bovendien brengt het OPEnRAam-concert ook klassieke muziek in een heel eigentijds jasje. Ook wordt op baanbrekende wijze de brug geslagen tussen klassieke muziek en eigentijdse dans.
Dit mag je niet missen!

*Bij slecht weer op zondagavond 20 september.