TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Dhyan Maik Sauer signeert 'Vleugels'

Op de Krommestraat 22 in Amersfoort signeert kunstenaar/schrijver Dhyan Maik Sauer op zaterdagmiddag 11 februari a.s. in galerie 't Pleintje haar nieuwe novelle 'Vleugels': het verhaal bij een gelijknamig schilderij.

Aan haar solo-expositie 'De Tuinen van het onbewuste' zijn inmiddels alweer twee bijzondere kunstwerken toegevoegd. Met trots presenteert Galerie 't Pleintje nu een derde: een novelle, uitgegeven in eigen beheer, met het door de kunstenaar geschreven verhaal bij een schilderij.

'Vleugels' is een novelle over de zoektocht van een psychologe naar de werkelijke toedracht in een zaak van de spoorloos verdwenen leerling Michael. Ergens tussen droom en werkelijkheid, in een niemandsland waar de tijd stilstaat, bouwt de hoogbegaafde, onbegrepen Michael zijn vleugels, springt van de toren en verdwijnt in de lucht.

Een fragment: ...Hij kijkt naar de meeuwen. Het lijkt of ze roepen: 'Kom maar, vlieg maar, kom met ons mee!' Onder de toren loeien de sirenes. Hij luistert naar de stem die door een megafoon klinkt. Het is de stem van de dokter, ze noemt zijn naam en praat tegen hem. Hij hoort haar wel, maar zij kan hem niet meer bereiken. Hij is al in de ban van de stemmen van de vogels...

Een unieke gelegenheid om Sauer's werk in aanwezigheid van de kunstenaar te komen bekijken. Vanaf 13 uur. U bent van harte welkom! De expositie is tot en met 25 februari 2012 te bekijken. De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag: 13-17 uur. Toegang gratis. Rolstoel toegankelijk. Voor meer informatie: pleintje@heibel.nl of tel: 06-12431307 website: www.heibel.nl