TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Foto expo: Niene Tot Nu

In de maanden december 2010 en januari 2011 is er in de bibliotheek van Winschoten een foto-expositie van de Groningse fotografe Niene.nu

De expositie "Niene tot nu" toont via de bibliotheek een zoektocht vol experimenten. Niet alleen bestaand werk zoals de voelportretten, "Focus op de geest" en werken van de "Expedition" serie zijn te zien - en te voelen-, maar ook nieuw, nog niet eerder getoond fotowerk. Winschoten heeft de premiere van de nieuwe 'mash-ups' serie "Whodunnit!" Daarnaast geeft niene.nu alvast een voorproefje op volgende projecten -"work in progress"- van de serie "Wachten op Godot", een samenwerkings verband met regisseuse Saskia Jeulink en een werk uit de serie "Watermonsters".

Op 7 december, 17 december, 21 december en op 7 januari, 11 januari en
21 januari is niene.nu aanwezig in de bibliotheek van 19.00 - 20.00 uur.
Meer zien en weten van de fotografe? Kijk op www.niene.nu

Bibliotheek Winschoten
Johan Modatstraat 5
9671CD Winschoten

Openingstijden:
Maandag, woensdag, donderdag, vrijdag :13.00 - 17.30 uur
Dinsdag :13.00 - 20.00 uur, Zaterdag :10.00 - 12.30 uur