TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Concert Martin Korthuis

Zondag 20 november a.s. treedt de Groningse zanger Martin Korthuis samen met gitarist Albert Bartelds op in de kerk in Nieuw Beerta. Hij zingt prachtige luisterliedjes.

Martin Korthuis (1952) is geboren en getogen in Bedum, onder de rook van de stad Groningen. Na diverse omzwervingen langs Finsterwolde, Winschoten en Zwolle waar hij zijn huidige medemuzikanten ontmoette, is hij in 1992 neergestreken op Schiermonnikoog. Ook in zijn werkzame leven heeft hij vele zwerftochten gemaakt; van timmerman tot molenrestaurateur, van welzijnswerker tot hotelmedewerker. Onderweg heeft hij altijd liedjes geschreven over verlies, vreugde, dood, vaderschap, afscheid, liefde en eenzaamheid. Kortom over alles wat ons bestaan menselijk maakt. De eerste jaren deed hij dit nog in het Engels maar in 1998 verraste Martin zijn publiek met het album ‘Vrij zunder schuld’ met Gronings- én Engelstalige songs. De toon was gezet, waarbij zijn moerstaal uiteindelijk zegevierde. Zijn derde album 'Lös' was helemaal in het Gronings.

zondag 20 november, 15:00 - 17:00 uur, entree € 10,00 Kerk Nieuw-Beerta, Hoofdweg 18, Nieuw Beerta

De hervormde kerk van Nieuw-Beerta is gebouwd in 1865. Het nieuwe gebouw verving een in de 17 eeuw gebouwde kerk in deze plaats. De kerk is een zogenaamde waterstaatskerk en behoort daarmee tot de kerken in Nederland, die in de periode tussen 1824 en 1875 in Nederland zijn gebouwd met steun van de rijksoverheid. De ingenieurs van het ministerie van Waterstaat controleerden de plannen en de bouw en dienden daarvoor ook goedkeuring te verlenen. Vandaar de naam waterstaatskerk.