TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Poen de Wijs schildert Fred Delfgaauw

Schilder Poen de Wijs is bezig met een serie schilderijen over Fred Delfgaauw als theatermaker. Zij kennen elkaar al vanaf het moment dat de jonge Fred op het atelier tekenles kreeg. “Poen heeft in die tijd enkele creatieve luikjes bij mij geopend” zegt Fred over die tekenlessen. Toen zij elkaar na vele jaren weer tegenkwamen ontstond er spontaan een plan om een serie werk over Fred als theatermaker te schilderen. Echter, voordat de schilder en de theatermaker werkelijk tot elkaar kwamen duurde het nog jaren want eerst moest Poen nog door een dramatische episode van zijn leven heen. Over deze tijd is de documentaire door John Vijbrief gemaakt, “Het verhaal achter het zichtbare”, waarvan een deel zal worden vertoond.

Fred Delfgaauw zelf zal op zondag 20 november van 16:00 - 19:00 uur zijn gesprekspartner zijn. Hij zal Poen de Wijs ondervragen over zijn uitzonderlijke, realistische werk dat mede bekend is geworden door de covers die hij maakte voor de muziekgroep Flairck en door de schilderijen gewijd aan MINI & MAXI. Enkele schilderijen uit de serie over Fred zullen te zien zijn.

Kaarten voor deze bijzondere middag zijn nog beschikbaar! Te bestellen via: www.denieuwedoelen.nl - kassa@denieuwedoelen.nl Foyer open: 15:00 - Aanvang zaal: 16:00 Peeriscoop, Boerenstraat 11b - 4201 GA - Gorinchem

Theater Peeriscoop is een oase. Waar niemand alleen is. Waar ogen en oren gestreeld zullen worden. Voeding voor de ziel. Waar geweld nooit zinloos is. Waar we duizend en één doden kunnen sterven. En toch weer lekker naar huis toe kunnen gaan. Waar we kunnen dromen, lachen en wakker worden. Waar we kiezen voor de glasharde leugen als we de onverdraaglijke waarheid willen vergeten… de twaalf kogels in de deur van een danspaleis… vliegtuigen in het hart van New York… Die waarheden laten ons zien hoe verdwaald we zijn. Maakt onze dromen stuk. Peeriscoop is een bewijs dat dromen kunnen uitkomen. Ga zitten en geniet. Vergeet en onderga. Daarvoor is Theater Peeriscoop.