TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Salon der leden in Pictura, Dordrecht

Op zaterdag 19 november om 17:00 vindt de opening plaats van de jaarlijkse “ Salon der leden”.

Ieder najaar krijgen alle leden van PICTURA die als beeldend kunstenaar actief zijn de gelegenheid om één werk in te leveren dat gepresenteerd zal worden in de zalen van het monumentale pand waar PICTURA gehuisvest is. Het resultaat vormt een kleurrijke, dynamische dwarsdoorsnede van het ledenbestand van PICTURA, waarbij ruimte is voor film en installatie, schilderij en sculptuur, foto en grafiek. Bij de opening zullen de plaatjes worden gedraaid door VinylBoy.

Dit jaar wordt ook de PICTURAprijs uitgereikt, op zaterdag 26 november. Dit betreft een tweejaarlijkse prijs voor het beste kunstwerk, dat door een deskundige jury wordt gekozen. De winnaar krijgt € 1.500 plus een tentoonstelling in PICTURA. De PICTURAprijs wordt mogelijk gemaakt door de stichting “Dat Pictura leve”. PICTURA is erkentelijk voor deze steun. Zeker in tijden van crisis en bezuinigingen is het belangrijk om de kunsten te blijven steunen. Bij de uitreiking zal BASta! een optreden verzorgen. Onderstaand een impressie:

Expositie t/m 18 December bijTeekengenootschap Pictura - Voorstraat 190/192 - 3311 ES Dordrecht