TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Expositie Fotogroep Nadir op 23 en 24 juni in De Zeeland!

Wie de naam van Fotogroep Nadir hoort, weet dat er actie in de lucht hangt. Creatieve actie wel te verstaan! De jaarlijkse foto-expositie van fotogroep Nadir mag zich dan ook verheugen in een steeds verder toenemende belangstelling. De creativiteit begint al bij het allereerste begin: steeds weer weet men een bijzondere locatie te bedenken om de expositie nog wat extra te geven. Genoten wij vorig jaar van het prachtige fotowerk in het Koetshuis van het Markiezenhof, dit jaar vormt de voormalige suikerfabriek de Zeeland het unieke decor van de fototentoonstelling van Nadir.

Omdat het hier om een uniek onderdeel van de lokale industriële geschiedenis gaat, heeft de gemeente Bergen op Zoom bewerkstelligt dat het monument twee dagen lang wordt opengesteld. De samenwerking werd gezocht met het Architectuur Platform, Fotogroep Nadir, Stichting Industrieel Erfgoed Bergen op Stoom en Stichting Bezichtiging Monumenten. Dit heeft geleid tot een gezamenlijk programma.

Maar we kijken niet alleen naar de historie, maar werpen de fotografische blik ook nadrukkelijk vooruit. En wie vooruit wil kijken, moet de jeugd aanspreken. En dat doet Nadir: de primeur van de Kinderfotowedstrijd uit 2011 werd dermate positief ontvangen, dat deze een vervolg heeft gekregen in 2012. Vele kinderen uit de 1e klassen van het Bergse VMBO hebben dit onderdeel vol enthousiasme opgepakt en inmiddels zijn er vele tientallen inzendingen van fotografen en fotograafjes in de leeftijd van 5-15 jaar. Een deel van de expositie zal dan ook gewijd zijn aan hun fotografische creaties. Het geweldige plezier dat de jeugd heeft beleefd aan deze kennismaking met fotografie belooft een mooie toekomst voor de fotografie in het algemeen en voor de Kinderfotowedstrijd in het bijzonder!

Na dit evenement zal de Zeeland verder verbouwd worden en zal het huidige gebouw voorlopig niet meer toegankelijk zijn voor publiek. Kortom: alle reden om op 23 of 24 juni een bezoek te brengen aan dit wel zeer bijzondere evenement.

Praktische informatie Datum: 23 juni en 24 juni 2012 van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: De Zeeland, Markiezaatsweg 3 in Bergen op Zoom Toegang: Gratis

U bent van harte welkom: wij ontmoeten u graag op 23 of 24 juni!

Enthousiast geworden voor de expositie of voor fotogroep Nadir? Kijk dan voor meer informatie op www.fotogroep-nadir.nl.