TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

KUNSTMAAND IN WIJK BIJ DUURSTEDE

OKTOBER KUNSTMAAND IN WIJK BIJ DUURSTEDE! CULTUREEL RONDJE organiseert: De Burgemeester in Beeld

Oktober wordt Kunstmaand!

Het Cultureel Rondje wil dit jaarlijks vormgeven met een nieuw initiatief: het portretteren van een markante persoonlijkheid. Dit jaar wordt gestart met het portretteren van de burgemeester van Wijk bij Duurstede de heer G. Swillens. ‘De Burgemeester in Beeld’ is vergelijkbaar met het programma ‘Sterren op het Doek’ met Hanneke Groenteman.

Voor wie? Kunstenaars worden uitgenodigd om burgemeester Swillens te ontmoeten en hem vast te leggen vanuit hun eigen perspectief.

Wanneer? Tijdens de Uitmarkt ‘Kleurrijk Uit in Wijk’ op zaterdag 1 september krijgen deelnemende kunstenaars de gelegenheid om de heer Swillens te ontmoeten. Televisiemaker Ruud van Gessel zal hem interviewen. Gedurende dit gesprek kunnen schetsen en foto’s gemaakt worden. Na afloop kunnen deelnemers ook individuele vragen stellen.

Exposeren In de maand oktober zullen alle werken door het hele stadje geëxposeerd worden middels een unieke ‘expo-estafette’ die het Cultureel Rondje organiseert in samenwerking met de lokale binnenstadpartijen. Alle kunstwerken komen dus op diverse locaties te hangen om een zo groot mogelijk bereik te creëren.

Verkiezing

Burgemeester Swillens zal in oktober het portret uitkiezen dat hem het meest aanspreekt. De maker van dit kunstwerk krijgt een expositie in een van de vele galeries die Wijk bij Duurstede rijk is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Kanters van Galerie de Bekoring.

Kunstenaars kunnen zich voor het portretteren aanmelden voor 15 augustus as. bij info@cultureelrondje.nl middels het formulier wat op de website, www.cultureelrondje.nl, te downloaden is. Het Cultureel Rondje is een samenwerking van galeries, kunstenaars en culturele partners in Wijk bij Duurstede en omgeving.