TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

BETREKKINGEN

De tentoonstelling Betrekkingen presenteert werk van kunstenaars die met grote sensibiliteit kijken naar zichzelf en de mens in zijn omgeving.

Vanuit de techniek en materiaalkeuze leggen zij contact met anderen. Betrekkingen toont de chemie tussen mensen in foto’s, tekeningen, portretten en collages. Het brede beeld van relaties waartoe wij ons dagelijks verhouden wordt geschetst in familiebetrekkingen, onze relatie met minderheden, vreemden, geliefden en virtuele vrienden.

De tentoonstelling Betrekkingen laat zien dat een eeuwenoud diplomatiek verband te vertalen is in hedendaags beelden. De tentoonstelling laat het werk zien van Ahmet Polat, Caren van Herwaarden, Efrat Zehavi, Peter Hellemons en Stijn Peeters.

De expositie wordt geopend op zondag 16 september van 16.00 – 18.00 uur en is gratis te bezoeken van 15 september – 14 oktober in Pand Paulus, Korte Haven 125, Schiedam, geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Randprogramma: Kunst Zoekt Muur organiseert in de weekenden lezingen en gesprekken met deskundigen op het gebied van intermenselijke betrekkingen. Aan tafel zitten onder andere : de diplomaat, de psycholoog, de dominee en de schrijver.