TOEN & WELDRA

Jaren geleden ontsproot het idee voor een kunstenaars magazine in Noordoost Groningen. Toendra werd opgericht door Mirjam Heemskerk, Gerrit Klaassen en Henk Ganzeboom. Al snel kwam het idee om landelijk te gaan. Inmiddels zijn de makers uitgewaaierd over Europa, en is Toendra toegankelijk voor iedereen die de Nederlandse taal beheerst. Er zijn twee afleveringen uitgebracht op ouderwets papier, maar nu.....via het web. Wij plaatsen creatieve, kunstzinnige, literaire en muzikale projecten van over de hele wereld, zolang het maar in het Nederlands is.

Bergense Kunst10daagse

De Kunst10daagse 2012 is een evenement waarbij meer dan 200 kunstenaars exposeren op evenzoveel locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en Bergen aan Zee in Noord- Holland. Traditioneel vindt deze festiviteit plaats gedurende de laatste 10 dagen van de maand oktober en is daarmede oprecht een cultureel herfst festival. De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet aan beeldende kunst; zowel schilderkunst als beeldhouwwerk, fotografie, etsen en keramiek. Daarnaast staan er op meerdere locaties in Bergen en Bergen aan zee muziek- en toneel- voorstellingen op het programma. In het Vredeskerkje in Bergen aan zee wordt de dag dagelijks muzikaal afgesloten.

Duo-expositie Caren Simon en Hella Maas

Tijdens de duo expositie van Caren Simon en Hella Maas kunt u twee maal zo veel zien en genieten van het directe contact met beide kunstenaars. De beelden, keramische objecten en de interieur juwelen van Caren Simon vormen samen met haar levenskettingen een mooi geheel met de stillevens en portretten van fijnschilder Hella Maas.

Caren houdt van het samenspel van contrasterende materialen, dat zie je terug in haar keramische objecten, interieur juwelen en levenskettingen. Voor de levenskettingen geldt dat elk sierraad haar unieke visie is van de draagster, waarmee zij de uniciteit van de draagster benadrukt. Hella is fijnschilder, het maakt haar niet uit wat zij schildert, in alles wat zij maakt zie je de liefde voor het materiaal terug. Een stilleven, een portret, een oud gebouw alles is van de hoogste kwaliteit.

Voor Hella is het niet de eerste maal dat zij mee doet aan de Kunst10daagse van Bergen. Vorig jaar was deelname in Bergen een groot succes. Caren en Hella zijn dagelijks in hun ateliers bezig met het creëren van nieuw werk, ze zien er naar uit om (in) deze dagen in direct contact met belangstellenden te zijn en van hen te horen wat ze vinden van het nieuwe werk.

Tijdens de Kunst10daagse heten zij u dagelijks tussen 11.00 uur en 17.30 uur welkom op de Paulineweg 7 in Bergen aan Zee waar u met koffie of een lekker glas wijn ontvangen wordt. Samen met alle zang en theater activiteiten in het nabij gelegen Vredeskerkje is een bezoek aan deze duo expositie zeer de moeite waard. Meer informatie over het werk van Hella is te vinden op www.hellamaas.nl en het werk van Caren op www.carensimon.com

Meer informatie over de Bergense Kunst10daagse